فلسفی | مذهبی

۱۴ مرداد, ۱۴۰۱

قسمت چهل و هشتم: آشنایی با پرسشگری سقراطی

خیلی بعیده که کسی متفکر انتقادی خوبی باشه ولی بلد نباشه چه طوری پرسشگری کنه و خب وقتی صحبت از پرسشگری هم میکنیم هیچکسی بارز تراز سقراط در تاریخ نداریم که در این حیطه آوازه اش بیشتر بوده باشه. برای همین میخوایم ببینیم این اندیشمند بزرگ از چه شیوه و روشی استفاده می کرده و چه طور ما می توانیم چند درس در مورد پرسشگری از این فیلسوف بزرگ یاد بگیریم.

۵ اردیبهشت, ۱۴۰۰
تناسخ

قسمت سی و نهم: تناسخ

در این قسمت نگاه مختصری شده است به نظریه‌ی تناسخ و آن را از مناظر مختلف بررسی کردیم.
برای توضیح این نظریه نگاهی به ادیان ابتدایی، ادیان شرقی و ادیان ابراهیمی شده است و در آخر هم نیم نگاهی داشتیم به پژوهش‌های برخی از دانشمندان معاصر در این خصوص.

۲۰ تیر, ۱۳۹۹
فلسطین و اسرائیل

قسمت بیست و نهم: فلسطین و اسرائیل

ماجرای تنش ۷۰ ساله میان فلسطین و اسرائیل چیست؟ چرا هرچه می‌گذرد، اثری از صلح میان این دو نمی‌بینیم؟ در این قسمت ماجرای این درگیری طولانی در پرمناقشه‌ترین نقطه‌ی جهان را تعریف می‌کنیم. مثل همیشه، ریشه‌های این کدورت دیرینه را در دل تاریخ می‌جوییم و رد آن را تا امروز دنبال می‌کنیم. تأثیر جنگ‌ها و تصمیمات بین‌المللی را در آوارگی مردم این سرزمین می‌بینیم و با روش‌های گذران زندگی این مردم آشنا می‌شویم.

۱ آذر, ۱۳۹۸
بررسی سیستم‌های اقتصادی؛ سرمایه‌داری و سوسیالیسم / مارکس در برابر اسمیت

قسمت بیست و سوم: بررسی سیستم‌های اقتصادی؛ سرمایه‌داری و سوسیالیسم / مارکس در برابر اسمیت


در این قسمت نگاهی می اندازیم به ۳ سیستم اقتصادی اصلی که تا به کنون در جهان حکم فرما بوده است و تفاوت های آنان را به زبانی ساده بیان میکنیم. در این باب نگاهی ویژه به مکتب سرمایه داری یا همان کاپیتالیسم و نقد های آن از طرف مارکس خواهیم داشت.

۲۳ خرداد, ۱۳۹۷
فراماسونری چیست و چه رازی در آن نهفته است؟

قسمت یازدهم: فراماسونری چیست و چه رازی در آن نهفته است؟

در این قسمت دایجست، به این می پردازد که بیماری ایدز چگونه به وجود آمده است و چگونه عملکردی در بدن دارد. همچنین در این قسمت با روش های مبتلا شدن و سیر تکاملی درمان برای این بیماری از آغاز تاکنون بیشتر آشنا خواهیم شد. و در انتها نگاهی میکنیم به آمار و ارقام در جهان و ایران به علاوه ی توضیح در مورد روش های مختلف پیشگیری و تشخیص ...

error: